2018 - 2019 Dönemi Mevlana Değişim Programı Başvuruları - Önbilgi Yabancı Dil Sınavı Giriş İlanı

02/10/2017 15:34:07 - 02/10/2017 15:34:07 - 52956 Okunma

2018 - 2019 Dönemi Mevlana Değişim Programı - Önbilgi

Yabancı Dil Sınavı Giriş İlanı

Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimi başvuruları bahar döneminde alınacaktır. Öğrenci değişiminden yararlanma dönemi en erken 2018 – 2019 akademik yılıdır.

Başvurular her ne kadar bahar döneminde alınacak olsa da, her yıl sadece Ekim döneminde bir (1) yabancı dil yazılı sınavı ve akabinde bir (1) yabancı dil sözlü sınavı yapılacağından, bu değişimden yararlanmayı planlayan öğrencilerimizin mutlaka (aşağıda bilgisi verilen) yabancı dil sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Yabancı dil sınavlarına girmemiş olan ya da bu sınavlarda başarısız* olan öğrencilerin yabancı dil puanları olmayacağından / geçerli olmayacağından dolayı, bahar döneminde başvuru hakları da bulunmayacaktır. Bu sınavlar haricinde başka eşdeğer sınavlar (YDS, YÖKDİL, vs.) da kabul edilmeyecektir.

Yabancı Dil Yazılı Sınavı: 19 Ekim 2017

Sözlü Yabancı Dil Sınavı: 26 Ekim 2017

Sınav yeri ve saati web sitemizde ilan edilecektir.

Daha detaylı tarihler için Mevlana Seçim Takvimi'ni inceleyebilirsiniz.

*Yazılı sınavda başarı kriteri:

Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü için: 70 puan ve üzeri

Diğer tüm bölümler için: 50 puan ve üzeri

Yabancı Dil Sınavı hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sınava giriş için asgari şart:

• Tam zamanlı öğrenci olmak (2018-2019 akademik yılında Kırklareli Üniversitesi’nde örgün öğretim kademelerinin herhangi birinde öğrenciliği devam ediyor olmak)

Sınava giriş formu için tıklayınız.

Not: Öğrenci değişimi başvuru şartları bahar dönemi başvuru ilanında detaylı olarak duyurulacaktır.

Sorularınız için mevlana@klu.edu.tr adresine e-mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü