Mevlana Koordinatörlüğü

Üniversitemizden Bosna Hersek’E Akademik Ziyaret

01/06/2018 15:08:36 - 01/06/2018 15:08:36 - 38304 Okunma

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü ve Mevlana Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özen ÖZER, Bosna Hersek’in Mostar şehrinde yer alan “Djemal Bijedic University of Mostar” Üniversitesi’nde 21-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında Erasmus+ KA107 Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında kurumumuzu temsilen ziyarette bulunmuştur.

“Djemal Bijedic University of Mostar” Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Maja KAZAZIC ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Mirsada Behram ile yapılan toplantı kapsamında mevcut Erasmus Anlaşmasına üç yeni bölüm eklenerek genişletilmiş ve Mevlana Değişim Programı kapsamında da protokol imzalanmıştır. Ayrıca, KA105 ve KA347 projelerinde birlikte çalışma konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Sonrasında, Saraybosna şehrinde bulunan “American University in Bosnia and Herzegovina” Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Esmir Ganic ile bir toplantı gerçekleştirilmiş ve Erasmus+ ve Mevlana programlarının işleyişleri ve anlaşmalar konusunda bilgi verilmiştir. Toplantı sonucunda, Erasmus ve Mevlana anlaşmalarının imzalanması konusunda mutabakata varılarak imza süreci başlatılmıştır.

Bu üniversitelerin yanı sıra, “University of Zenica” Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Amra Muslic, “International University of Sarajevo” Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Velida Handzic-Mirica, “University of Sarajevo” Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lada Lukic Bilela ile görüşmeler gerçekleştirilerek Erasmus ve Mevlana anlaşması yapma talebimiz kendilerine iletilmiştir. Bu kapsamda, personel ve öğrenci hareketliliğini içeren anlaşmaların imzalanması konusunda olumlu cevap alınmış ve süreç başlatılmıştır. Bu üniversiteler ile yapılacak olan protokol ve anlaşmalar, olası bütün fakülte ve bölümleri kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

 

Bosna Hersek ziyaret mevlana klu protokol

Facebook Twitter Google Plus
Üniversitemizden Bosna Hersek'e Akademik Ziyaret
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.